5 stycznia 2017

Domowa pizza [PRZEPIS]

Zdrowa i bez wyrzutów sumienia!

Pizza na orkiszowym spodzie ma niski indeks glikemiczny. 

Składniki:

  • 200 g mąki orkiszowej
  • 2 łyżeczki drożdży
  • 2 łyżki oliwy
  • pół łyżeczki cukru trzcinowego 
  • pół szklanki ciepłej wody (dodawaj ją bardzo powoli)

 

Wymieszaj wszystkie składniki i zagnieć dobrze ciasto. Odstaw na godzinę pod przykryciem (np. bawełnianą ściereczką) w ciepłym miejscu i poczekaj aż wyrośnie. Rozwałkuj i uformuj cienki placek.

Na wierzch dodaj domowy sos ze świeżo zblendowanych pomidorów, czosnku, oliwy oraz ziół. Dodaj wcześniej lekko podgotowanego kurczaka, plastry pomidorów, cukinię, pieczarki. Mieszaj i baw się składnikami, komponując ulubiony zestaw. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180C przez 10-15 minut, aż spód pizza będzie się łatwo odrywać od blachy. Posyp świeżą rukolą, bazylią lub granatem!

Smacznego!

ZOBACZ Najlepsze fit foodie prosto z Instagrama [FOTO]

ZOBACZ 7 prostych trików, które zachowają świeżość warzyw i owoców


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię