27 sierpnia 2018

PANCAKES z mąki z brązowego ryżu

Idealnie pyszne FIT śniadanie!

Dzisiaj zdałam sobie sprawę, że nieubłagalnie kończy się lato, czas beztroskich wakacji. Jesień zbliża się wielkimi krokami.

A jak jesień to pora na stałe do menu wprowadzić rozgrzewające, sycące i pyszne śniadania. Te pancake’i możesz modyfikować dowolnie skład. Zamiast mąki z brązowego ryżu dodaj tą pełnoziarnistą czy kukurydzianą. Albo wybierz płatki owsiane. SMACZNEGO!

SKŁADNIKI:

  • ½ szklanki mąki z brązowego ryżu
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ szklanki jogurtu naturalnego
  • Szczypta soli morskiej

PRZYGOTOWANIE:

W misce połącz suche składniki, w drugiej mokre. Wymieszaj zawartość obu misek na gładką masę. Nakładaj ciasto łyżką na mocno rozgrzaną patelnię i smaż z obu stron na złoty kolor. Po pierwszym pancake zmniejsz temperaturę na średnią i smaż resztę. Podawaj z dowolnymi owocami i syropem klonowym.

Przepis z książki „FIT SŁODKOŚCI” Kingi Paruzel.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię