31 sierpnia 2017

Te lody są idealne po wyczerpującym treningu [SHAPE PRZEPIS]

Pyszny mrożony deser możesz mieć zawsze pod ręką i jeść, jak często chcesz – nasze lody to w 100% owoce bez dodatkowego cukru! Arbuza możesz zastąpić też melonem, brzoskwiniami czy dojrzałymi gruszkami – korzystaj z tych owoców, które są akurat w sezonie.

SKŁADNIKI:

Porcje: 12, Czas: 10 min (+ 3-4h mrożenia)

  • 4 szkl. miąższu arbuza bez pestek
  • 4 łyżki soku z limonki lub cytryny

PRZYGOTOWANIE:

Rozkrój arbuza, pokrój na kawałki, odetnij skórę i usuń dokładnie pestki. Zmiksuj arbuza z sokiem z limonki, po czym przelej przez gęste sito. Napełnij masą foremki do lodów, ew. woreczki na lodowe sople (używaj lejka lub strzykawki). Zamrażaj 3-4 godziny, kiedy masa stężeje, ale jeszcze się nie zestali, wetknij do foremek patyczki.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię