25 kwietnia 2017

Fit Bajaderka [PRZEPIS]

Tylko zdrowe składniki & bez pieczenia

Bajaderka znana jest jako ciastko-zlepek różnych cukierniczych składników. Tak było kiedyś, bo dzisiejsza wersja fit zawiera same zdrowe produkty – od płatków owsianych, przez migdały i kokosy, po kakao i przyprawy korzenne. To przepis Damiana Kordasa, który w najnowszej książce kulinarnej „Superfood” pokazuje, jak łatwo wzbogacić codzienne potrawy w prozdrowotne dodatki.

Fit Bajaderki

Przepis: Damian Kordas z książki „Superfood”
Porcje: 12, Czas: 30 min

• 50 g płatków owsianych górskich
• 50 g mąki migdałowej
• 30 g mąki kokosowej
• 2 łyżki syropu z agawy
• łyżeczka mielonego kardamonu
• 1/2 łyżeczki mielonego anyżu
• łyżka odtłuszczonego kakao
• łyżka oleju kokosowego
• 2 łyżki wiórków kokosowych

1. Zmiksuj dokładnie i połącz ze sobą wszystkie składniki. 
2. Zwilż dłonie i ulep z masy kulki, po czym obtocz je we wiórkach kokosowych.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię