13 marca 2017

Ciasteczka owsiano-czekoladowe w wersji fit [PRZEPIS]

Składniki:

- 2 banany
- 2 łyżki mąki kokosowej lub razowej
- 2  łyżki naturalnego miodu (bez dodatku cukru)
- 2,5 łyżki kakao
- 2 szklanki płatków owsianych
- 2 łyżeczki nasion chia
-  2 łyżki orzechów włoskich

Sposób wykonania:

Przygotowanie naszych owsianych ciasteczek zaczynamy od rozgniecenia bananów w misce. Następnie dodajemy 2 łyżki miodu oraz pozostałe składniki. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Kolejnym krokiem będzie uformowanie ciasteczek z przygotowanej masy i wyłożenie ich na blachę, która musi być wyłożona papierem do pieczenia. Nasze ciasteczka pieczemy w piekarniku przez ok. 15 min w temperaturze 180 stopni.  Upieczone ciasteczka możesz udekorować nasionami chia oraz rozdrobnionymi orzechami włoskimi.

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię