31 grudnia 2016

Bananowe babeczki [PRZEPIS]

Fit babeczki bananowe bez dodatki cukru i innych zbędnych dodatków? Tak, jest to możliwe i dziś prezentujemy Wam sprawdzony przepis na fit deser, który możecie zrobić sami w kilka minut. Do ich wykonania nie potrzebujecie wielu składników i dużo czasu.

SKŁADNIKI:

  • 8 łyżek zmielonych płatków owsianych
  • jeden duży dojrzały banan
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • masło orzechowe (najlepiej wybrać takie bez dodatku soli, cukru i oleju palmowego)
  • łyżeczka proszku do pieczenia 
  • 3 łyżki mąki żytniej 
  • 1/2 szklanki mleka migdałowego niesłodzonego
  • 1 jajko

 

PRZYGOTOWANIE:

Przygotowanie babeczek bananowych rozpocznij od połączenia wszystkich skladników i dokładnego ich zmiksowania. Miksuj wszystko, aż do uzyskania jednolitej konsystencji, którą musicie wypełnić wcześniej przygotowane foremki. Pamiętajcie żeby nie wypełniać do pełna foremk, ponieważ w trakcie pieczenia ciasto do babeczki urośnie. Podstawową zasadą jest wypełnianie 2/3 objętości całej foremki. Następnym krokiem będzie wstawienie foremek do nagrzanego piekarnika (200 stopni). Babeczki należy piec przez około 25 minut. Po wyjęciu naszych babeczek z piekarnika, należy je odstawić do wystygnięcia. W tym momencie przyda nam się masło orzechowe, którym możemy posmarować nasze babeczki. Smacznego!

 

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię