10 lipca 2018

Pyszny i zdrowy FIT OBIAD – przygotujesz w ekspresowym tempie

SKŁADNIKI:

  • Ugotowana komosa ryżowa 80g
  • Zielona soczewica 40g
  • 2 pomidory suszone 20g
  • Łyżka posiekanego świeżego koperku
  • Łyżka posiekanej świeżej pietruszki
  • Ser typu feta 20g
  • Łyżka oleju rzepakowego, np. Oleje Świata od Oleofarm 10g
  • 2 orzechy włoskie 10g

PRZYGOTOWANIE:

Pomidory oraz ser pokrój w kostkę, orzechy włoskie upraż, a następnie posiekanej je na drobne kawałki. Dodaj olej, komosę i soczewicę – dokładnie wymieszaj. Dopraw świeżym koperkiem i pietruszką, pieprzem i ewentualnie ostrą paprykę.

Dodatek oleju rzepakowego wzbogaci danie w cenne kwasy tłuszczowe omega-3. My polecamy olej rzepakowy Oleje Świata firmy Oleofarm, który jest powstaje ze starannie wyselekcjonowanych odmian rzepaku również w procesie tłoczenia na zimno.

Wartość kaloryczna 1 porcji: 506kcal

SMACZNEGO!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię