9 marca 2018

Ciecierzyca jak chrupki cynamonowe?

Czy to możliwe?

Dzisiaj jest piątek! Planujesz wieczorem obejrzeć film i szukasz pysznej i zdrowej przekąski?

Wykorzystaj koniecznie ten przepis i daj znać czy smakowało! 

Czego potrzebujesz:

  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • mnóstwo cynamonu

Odcedź, opłucz i wysusz ciecierzycę na papierowym ręczniku. Rozgrzej piekarnik do 190 st.C. Na papierze do pieczenia rozłóż ciecierzycę i piecz przez 45 minut – do momentu aż będzie chrupiąca.

Po upieczeniu, przełóż do miski. Gdy ciecierzyca jest jeszcze ciepła polej oliwą z oliwek, miodem i posyp cynamonem, wymieszaj. Wyłóż na papier i piecz jeszcze przez 10 minut – do momentu aż miód się skarmelizuje.

Ciesz się i smakuj  chrupiące, idealnie słodkie i zdrowe chrupki cynamonowe.

SMACZNEGO!

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię