23 grudnia 2017

Tatar z łososia [PRZEPIS]

Tak pysznego na pewno jeszcze nie jadłeś!

Tatar z łososia to nowoczesna i bardzo pyszna propozycja wigilijnej potrawy. Danie to nie tylko pięknie zaprezentuje się na stole i nada współczesny akcent tej wyjątkowej kolekcji, lecz także z pewnością podbije serca twoich gości. Pamiętaj też, że serwując łososia, dajesz im „samo zdrowie”. Dlaczego warto jeść tę rybę? Łosoś podnosi odporność, dobrze działa na wzrok, zmniejsza bóle menstruacyjne, a także pomaga spalać tkankę tłuszczową. 

SKŁADNIKI:

  • Filet z łososia (ok. 250 gram)
  • 1 żółtko
  • 1 por (ok. 4 cm część jasnej strony)
  • Łyżka sezamu
  • Dwie łyżki sosu sojowego
  • 1/5 łyżeczki ostrej papryki
  • Pieprz i sól do smaku


PRZYGOTOWANIE:

Obierz filet ze skóry. Następnie posiekaj go na drobne kawałki (im mniejsze tym lepsze). Później, również na drobne kawałki, posiekaj por. Na koniec całość wymieszaj.

Pamiętaj, żeby tatara jeść razem z pieczywem. Gdy jesz go „samotnie”, możesz podrażnić sobie żołądek.

Smacznego! 

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię