13 listopada 2017

Hummus o smaku Snickersa [PRZEPIS]

Lepszy od Reese's!

Myślisz, że hummus można jeść wyłącznie na słono? Nic bardziej mylnego. Ten prosty deser doskonale nada się jako krem do ciast, czy ciasteczek, ale możesz go także jeść bez dodatków. Uwaga - uzależnia! 

fot. www.fullofplants.com

Składniki

  • 1 puszka ciecierzycy 
  • 4 duże łyżki masła orzechowego bez cukru 
  • 4 łyżki naturalnego kakao 
  • 5 łyżek syropu klonowego 
  • 2 łyżki wody mineralnej 
  • 2 łyżki tahini 
  • 1 łyżka płynnego oleju kokosowego 
  • 2 szczypty soli himalajskiej 
  • garść pokruszonych, niesolonych orzeszków ziemnych 
  • opcjonalnie: parę kropel ekstraktu z wanilii 

Przygotowanie

Wszystkie składniki, opórcz pokruszonych orzeszków, wrzuć do wysokiego naczynia i dokładnie blenduj, aż uzyskasz gęstą, puszystą masę. Dodaj orzeszki oraz np. startą gorzką czekoladę i wymieszaj łyżką. Hummus możesz przechowywać do 3 dni w lodówce. Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię