2 listopada 2017

Pastelowe wegańskie desery z Instagrama [FOTO]

Wyglądają tak pięknie, że aż szkoda byłoby je zjeść!

16-letni Jose od kilku lat prowadzi kulinarngo bloga, na który wrzuca piękne, kolorowe śniadania i desery. Nie można przejść obok nich obojętnie i nie zawiesić choć na chwilę oka. Prace są bardzo staranne i pełne najmniejszych detali. Chłopak w tak młodym wieku dorobił się już ponad 570 tys. fanów na Instagramie.

Jego pasja zdrodziła się z potrzeby udowodnienia, że wegańskie jedzenie wcale nie musi być nudne i brzydkie, a wręcz przeciwnie. Idealnie dobrane kolory, światło, dopasowane sztućce, czy sposób podania - to wszystko tworzy niepowtarzalne obrazy. Specjalnie dla Was wybraliśmy 15 najpiękniejszych według nas jedzeniowych dzieł sztuki @naturally.jo

 

Tag someone who loves avocado! Love this avo cone bouquet by @naturallyzuzu

A post shared by J o s e (@naturally.jo) on

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Cheesecake' cups anyone? Throwback to this vegan desserts topped with frozen berries, chocolate and bliss balls from leftover crust!️ Still one of my faves! Swap the lucuma powder for cacao and they will be chocolate flavored Recipe, Base: 1 cup almonds 1 tbsp cacao powder 1 cup pitted dates 1-2 tbsp agave nectar Filling: 1 cup raw cashews, soaked overnight 5-6 tbsp lucuma powder 1 frozen banana 2 tbsp agave nectar 3 tbsp coconut oil 1 cup non-dairy milk Process the base ingredients until it forms into a dough, line a muffin pan and place dough at the bottom, place pan in the freezer. In a blender add the filling ingredients and blend until smooth, add more liquid if needed. Take the muffin pan out and pour the filling on top of the base, let it chill in the freezer overnight and take them out 5 minutes before eating so they are creamier. Raw Chocolate: 1 tbsp cacao powder, 1 tbsp coconut oil and 1 tbsp maple syrup or agave nectar.

A post shared by J o s e (@naturally.jo) on

 

 

 

 

 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię