31 sierpnia 2017

Lody z arbuza [PRZEPIS]

Pyszny mrożony deser możesz mieć zawsze pod ręką i jeść, jak często chcesz – nasze lody to w 100% owoce bez dodatkowego cukru! Arbuza możesz zastąpić też melonem, brzoskwiniami czy dojrzałymi gruszkami – korzystaj z tych owoców, które są akurat w sezonie.

Lody arbuzowe

Porcje: 12, Czas: 10 min (+3-4 godz.)

• 4 szkl. miąższu arbuza bez pestek
• 4 łyżki soku z limonki lub cytryny

1. Rozkrój arbuza, pokrój na kawałki, odetnij skórę i usuń dokładnie pestki.
2. Zmiksuj arbuza z sokiem z limonki, po czym przelej przez gęste sito.
3. Napełnij masą foremki do lodów, ew. woreczki na lodowe sople (używaj lejka lub strzykawki). Zamrażaj 3-4 godziny, kiedy masa stężeje, ale jeszcze się nie zestali, wetknij do foremek patyczki.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię