7 marca 2017

Domowe Rafaello z kaszy jaglanej [PRZEPIS]

Składniki:

- 80 gram kaszy jaglanej

- wiórki kokosowe

- łyżka miodu bez dodatku cukru

- 2 miarki odżywki białkowej o smaku waniliowym

- ½ tabliczki białej czekolady (najlepszym wyborem będzie wersja bez cukru)

- łyżka oleju kokosowego

- 2 łyżki mąki kokosowej
 

Sposób przygotowania:

Przygotowanie naszego domowego Rafaello zaczynamy od uprażenia kaszy jaglanej w garnku. Kolejnym krokiem będzie rozdrobnienie kaszy na gładką masę. Białą czekoladę łamiemy na drobne kawałki, dodajemy olej kokosowy i podgrzewamy. Dodajemy wiórki kokosowe, miód, mąkę, odżywkę białkową i dodajemy do kaszy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Jeśli uzyskana masa okaże się za mało słodka, możemy dosłodzić miodem. Z masy formujemy małe kulki i obtaczamy je we wiórkach kokosowych. Gotowe kulki wstawiamy do lodówki.

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię