21 kwietnia 2017

Bezglutenowe i kruche orzechowe ciasteczka [PRZEPIS]

7 składników i tylko 12 minut minut pieczenia!

Z przepisu wychodzi około 25 ciasteczek. 

Składniki: 

  • 120 g masła orzechowego bez soli i cukru 
  • 2/3 szklanki brązowego cukru lub miodu 
  • 2 szczypty soli morskiej 
  • pół łyżeczki ekstraktu z wanilii 
  • 1 jajko
  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. W misce połącz masło orzechowe ze słodziwem oraz solą. Blenduj na wysokich obrotach przez 5 minut, aż masa będzie puszysta. Dodaj jajko oraz ekstrakt i ponownie wymieszaj. Wrzuć czekoladę. Uformuj kulki i wyłóż na blachę. Weź widelec i zgnieć nim każdą kulkę. Piecz przez 10-12 minut, aż ciasteczka będą złociste. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię