4 kwietnia 2017

Chlebek bananowy z masłem orzechowym [PRZEPIS]

Pyszny i lekki deser, który odchudza!

Jest puszysty i miękki. Zawiera dużo białka, a mało tłuszczów. Jest idealną alternatywą dla wszystkich dbających o linię. Ten zdrowy i pożywny chlebek rozkocha Twoje podniebienie! 

Składniki: 

  • 80 g waniliowej odżywki białkowej 
  • 6 łyżek mąki orkiszowej 
  • 1/4 szklanka stewii 
  • łyżeczka cynamonu 
  • 2 szczypty sody oczyszczonej 
  • 2 średniej wielkości dojrzałe banany 
  • pół szklanki jogurtu (grecki, kozi lub sojowy) 
  • 4 białka jaj
  • 1/4 szklanki naturalnego masła orzechowego bez cukru 
  • szczypta soli morskiej 

Przygotowanie 

Nagrzej piekarnik do 165 stopni. Wymieszaj najpierw w misce mokre składniki. Dodaj zblendowane banany i pozostałe składniki. Bardzo dokładnie wszystko połącz. Przygotuj średniej wielkości foremkę i spryskaj ją sprejem do pieczenia. Przelej mieszankę i piecz przez 40-50 minut.

Możesz także zrobić z masy muffiny. Wtedy piecz w papierowych foremkach przez około 25-35 minut. 

Polewę zrobisz z połączenia oleju kokosowego oraz kakao lub karobu. Na wierzch posyp orzechami oraz solą morską. Smacznego!

1 kawałek to 145 kcal!

  • 12 g białka 
  • 16 g węglowodanów 
  • 4.7 g tłuszczów 

ZOBACZ Surowe wegańskie cytrynowe serniczki [PRZEPIS]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię