19 marca 2017

Kokosowe kulki bez dodatku cukru [PRZEPIS]

Składniki (ok. 12 kulek):

  • 180 g wiórków kokosowych
  • 2 duże łyżki miodu naturalnego bez dodatku cukru
  • 160 g gorzkiej czekolady 
  • 100 ml mleczka kokosowego

Sposób przygotowania:


Przygotowanie naszych kokosowych kulek zaczynamy od wsypania do miski wiórków kokosowych, miodu oraz dodaniu mleczka kokosowego (60 ml). Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj pozostałą  część mleczka kokosowego. Uzyskana masa musi mieć gęstą konsystencję. Kolejnym krokiem będzie wstawienie masy do lodówki na 60 minut. Po wyjęciu kokosowej masy zacznij robić z niej kulki, które ponownie włóż do lodówki. Tym razem na 40 minut. W czasie gdy przygotowane kulki znajdują się w lodówce, rozpuść gorzką czekoladę, w której zanurzysz zrobione wcześniej kulki. Zanurzenie w czekoladzie zimnych kokosowych kulek sprawi, że czekolada szybko na nich zastygnie. Przygotowane kulki możesz posypać wiórkami kokosowymi dla dekoracji.

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię