17 sierpnia 2017

Czekoladowe ciasto z fasoli [PRZEPIS]

Miękki i rozpływający się w ustach deser!

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • duży banan
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki mleka roślinnego
  • 2 jajka (osobno żółtka i białka)
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki kakao

Sposób przygotowania

Dodaj fasolę, żółtka jaj, mleko, kakao, proszek do pieczenia, jogurt i banana do jednej miski. Zblenduj wszystkie składniki, aż do momentu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Osobno ubij białka jaj (możesz dodać szczyptę soli). Białka jaj połącz z uzyskaną wcześniej masą fasolową. Masę przelej do formy. Ciasto piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego! 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię