6 lutego 2017

Wegetariańskie warzywne leczo [PRZEPIS]

Zakochasz się w nim od pierwszego kęsa!

Składniki:

  • 2 małe cebule 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 3 pomidory 
  • 3 papryki - zielona, czerwona i żółta
  • czosnek 
  • cukinia
  • kabaczek 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • zioła prowansalskie

Przygotowanie

Pokrój drobno cebulę i podsmaż na oliwie w średniej wielkości garnku. Dodaj spażone wcześniej wrzątkiem pomidory obrane ze skóry. Gotuj 5 minut. Dodaj pokrojoną paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Zamieszaj wszystko i dołóż koncentratu pomidorowego. Wrzuć pokrojony kabaczek i cukinię, gotuj wszystko następne 10 minut. Dodaj posiekane 2 ząbki czosnku i zioła prowansalskie do smaku. Gotowe!

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię