3 lutego 2017

Koktajl wiśniowy z orzechami brazylijskimi i miętą [PRZEPIS]

Podejmij smoothie challenge!

Koktajl z czerwonych owoców wspomoże twój organizm porcją witaminy C i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Składniki te wspomagają stan skóry i ułatwiają walkę organizmu z wszechobecnymi zanieczyszczeniami.

Orzechy brazylijskie to extra porcja selenu – niezbędnego pierwiastka o działaniu antyutleniacza, czyli chroniącym przed szkodliwymi wolnymi rodnikami. Natomiast zawarte w siemieniu związki błonnikowe działają ochronnie na układ pokarmowy i wspomagają prawidłową mikroflorę jelit. Koktajl działa odkwaszająco, wspomaga trawienie i odtruwanie organizmu z toksyn.

 

Koktajl wiśniowo-porzeczkowy z orzechami brazylijskimi i miętą

Przepis: Agata Ziemnicka-Łaska dla Philips
Porcje: 2

Składniki
• szkl. wiśni bez pestek (np. rozmrożonych)
• 1/2 szkl. czerwownych porzeczek (np. rozmrożonych)
• czerwone jabłko ze skórką
• 2 szkl. mleczka migdałowego
• 2 łyżki miodu
• 3 orzechy brazylijskie
• 2 łyżki siemienia lnianego
• 1/4 szkl. listków mięty

Przygotowanie
Zmiksuj owoce z mleczkiem, miodem, orzechami i lnem, dodając miętę (zostaw kilka listków do dekoracji).

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię