31 stycznia 2017

Buraczane brownie w wersji fit [PRZEPIS]

Szukasz niecodziennego pomysłu na pyszny deser w wersji fit? Przygotowaliśmy dla ciebie niecodzienny przepis na buraczane fit brownie. Tak to nie pomyłka. Do jego wykonania potrzebować będziecie buraków. Do dzieła!

Składniki

  • 300 g surowych buraków
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g mąki bez glutenu
  • 100 g ksylitolu
  • 50 g kakao
  • 200 ml mleka roślinnego

Sposób wykonania

Obierz i pokrój w kostkę świeże buraki. Dodaj 200 ml mleka i dokładnie wszystko zmiksuj blenderem. Następnie do zrobionego puree dodaj pozostałe składniki, a następnie ponownie wszystko zmiksuj. Masę przelej do formy o wymiarach 20 x 20 cm i włóż ciasto do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) i piecz przez około 60 minut. Sprawdzaj patyczkiem stopień wypieczenia. Tak przygotowane brownie możesz przyozdobić świeżymi owocami. Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię