30 stycznia 2017

CZEKOLADOWE NALEŚNIKI - zdrowy i idealny FIT obiad po treningu!

Poznaj przepis.

Dziś prezentujemy wam przepis Magdy Hajkiewicz na pyszne i proste w przyrządzeniu czekoladowe naleśniki z odżywką białkową.

SKŁADNIKI:

 

  • 120 g mąki żytniej pełnoziarnistej/ orkiszowej,
  • 120 g mleka roślinnego lub zwykłego 2%,
  • 15 g karobu (można wymienić na kakao, ale karob jest zdecydowanie delikatniejszy w smaku),
  • 15 g ksylitolu,
  • dwie miarki odżywki białkowej (u mnie izolat białka o smaku białej czekolady),
  • 10 g oleju kokosowego,
  • jedno jajko,
  • woda gazowana,
  • syrop czekoladowy 0 kcal do polania,
  • morwa suszona.

PRZYGOTOWANIE


Mąkę, mleko, karob, ksylitol, odżywkę białkową, olej kokosowy i jajko blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby można dodać ok 50-100 ml wody, aby masa nabrała nieco bardziej płynnej konsystencji. Następnie rozgrzewamy patelnię teflonową i smażymy placki niewielkiej średnicy z obu stron. Gotowe pancakes polewamy syropem czekoladowym zero kalorii i posypujemy suszonymi owocami morwy.

Smacznego!

Przepis na czekoladowe naleśniki autorstwa Magdy Hajkiewicz.


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię