Przeciśnij czosnek przez praskę oraz drobno posiekaj cebulę (białą). Następnie mięso mielone wymieszaj razem z jajkiem, przyprawami, pokrojoną cebulą i czosnkiem w misce. Aby uzyskać lepszą konsystencję możesz dodać odrobinę bułki tartej. Uformuj mięso w formie kotletów a następnie usmaż każdego burgera. Do smażenia używaj oliwy z oliwek. Pamiętaj o częstej zmianie stron burgera, tak aby był on równo wysmażony z każdej strony. Każdą ze stron smaż przez około 1,5 minuty a następnie włóż burgery do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. (200 stopni Celsjusza). Tak przyrządzone burger możesz położyć na bułkę.
Rozgrzej piekarnik a następnie włóż do niego bułkę na około 2 minuty. Przez ten czas, bułka nabierze idealnej chrupkości. Na spód burgera dodaj sos, a następnie połóż sałatę, dwa krążki cebuli, mięso oraz pomidora i inne warzywa. Smacznego!