31 grudnia 2016

Fit naleśniki z mąki kukurydzianej [PRZEPIS]

Składniki:

  • 80 gram mąki kukurydzianej,
  • 150 ml mleka migdałowego,
  • 1 całe jajko,
  • szczypta soli,
  • 50 ml wody gazowanej,

 

Sposób przygotowania:

Przesiej mąkę a następnie dodaj sól i całość dobrze wymieszaj. Następnie dodaj pozostałe składniki takie jak mleko i jajka. Dokładnie wszystko ze sobą wymieszaj aż do uzyskania jednolitej masy. Uzyskaną mase odstaw na 30 minut. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni. Do smażenia możemy użyć oliwy z pierwszego tłoczenia lub oleju kokosowego. Do placków możemy dodać świeże owoce i dietetyczne sosy smakowe.


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię