6 lipca 2017

Czekoladowe FIT BROWNIE! Obłędnie czekoladowe!

Nie uwierzysz jakie jest łatwe!

Amerykański przysmak, w którym się zakochasz!

SKŁADNIKI NA SPÓD:

  • szklanka orzechów włoskich
  • 3/4 szklanki mąki migdałowej
  • 1/4 szklanki + 2 łyżki surowego kakao
  • 340 g daktyli
  • szczypta soli morskiej
  • 1/8 szklanki płatków migdałowych
  • wiórki surowego kakao do dekoracji 

Przygotuj foremkę do pieczenia o wymiarach ok. 20 x 20 cm. Posiekaj w blenderze 3/4 szklanki orzechów włoskich, dodaj do nich mąkę, migdały, sól i kakao. Wymieszaj wszystko. Dodaj daktyle i zmiksuj mieszankę. Przelej masę do formy oraz wciśnij w nią resztę orzechów i migdały. Chłodź w lodówce przez 1-2 godziny. Polej polewą.

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:

  • 1/2 szklanki oleju kokosowego 
  • 4-5 łyżek surowego kakao
  • 4 łyżki syropu klonowego 
  • 1 łyżeczka mleczka kokosowego

Zmiksuj olej kokosowy oraz mleczko kokosowe w blenderze. Dodaj kakao i syrop. Najlepsza jest konsystencja przypominająca lukier. 

Smacznego!

ZOBACZ Przepis na Domowe rafaello


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię