28 października 2016

Marchewkowe muffiny w wykonaniu Kasi Maliszewskiej

Fit deser vicemistrzyni Polski w sportach sylwetkowych

Składniki


-drobno starta marchewka
-3 łyżki maki gryczanej
-banan
-łyżeczka cynamonu 
-sok z połowy cytryny
-miarka odzywki białkowej 
-pół łyżeczki eko proszku do pieczenia
-zółtko jaja

Sposób wykonania


Wszystkie składniki wsypujemy do jednego naczynia, a następnie miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj 5 białek ubitym na sztywno ze szczyptą soli. Masę wlewamy do sylikonowej formy, którą umieszczamy w rozgrzanym piekarniku (180 stopni). Cały czas kontrolujmy proces pieczenia. Na koniec sprawdźmy patyczkiem, czy nasze muffiny są już gotowe. Do muffinek możecie dodać mus truskawkowy, który zrobicie z połączenia truskawek, soku z cytryny i odrobimy ksylitolu.

 

 

 

 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię