8 marca 2018

Trochę MEKSYKU w Dzień Kobiet! [PRZEPIS]

Niezupełnie – FIT – pomysł na obiad.

Niezwykle aromatyczne, pikantne, z nutką słodyczy! Może nie jest to danie najbardziej fit.

Ale! Raz na jakiś czas takie szaleństwo, na pewno poprawi nam humor, a w taki dzień jak dziś jest jak najbardziej na miejscu. Z pełną świadomością redakcja SHAPE.pl poleca! 

Składniki dla 3 osób:

  • 4 placki pszennej tortilli – może być pełnoziarnista
  • 200g piersi kurczaka
  • 4-5 łyżek czerwonej fasoli z puszki
  • 1 czerwona cebula
  • 70g sera cheddar
  • 4-5 łyżek mleczka kokosowego
  • 1 ostra papryczka chilli
  • 1 łyżka świeżego startego imbiru
  • 1 łyżka kurkumy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki poszatkowanej, świeżej kolendry
  • pieprz i sól

Przygotowanie:

Kurczaka umyj. Do miski wlej mleczko kokosowe, poszatkowaną papryczkę chilli, kolendrę, imbir, kurkumę, wyciśnięty czosnek, pieprz i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Do tak przygotowanej marynaty włóż kurczaka na co najmniej 1h. Ser cheddar zetrzyj na grubych oczkach. Kurczaka usmaż na patelni grillowej – najlepiej bez dodatku tłuszczu, przez około 20 minut. Na jeden placek tortilli nałóż starty ser, ułóż pokrojoną w plastry pierś kurczaka, dodaj czerwoną fasolę i pokrojoną w cienkie plasterki cebulę. Na wierzchu posyp serem i przykryj drugim plackiem. Grilluj ok. 2 minuty z każdej strony.

SMACZNEGO!

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię