20 października 2017

Sportowy challenge Sante & SHAPE - zgarnij produkty GO ON!

Do wygrania aż 5 zestawów, w tym wejściówka do Studia Sante!

Tags: sante
GO ON! to seria produktów firmy Sante stworzona specjalnie dla osób aktywnych fizycznie - zarówno sportowców profesjonalnych, jak i amatorów sportu. Oprócz ruchu, priorytetem jest dla nich dobra i smaczna dieta, zawierająca składniki budujące, regenerujące, dodające witamin i minerałów. Postanowiliśmy połączyć siły i specjalnie dla Was zorganizować sportowy challenge Sante i SHAPE!

Weź udział w naszym challengu i wygraj 1 z 5 zestawów od Sante. W skład każdego zestawu wchodzą: miesięczny zapas produktów Go ON! Sante, piłka siatkowa podpisana przez Andrzeja Wronę oraz podwójna wejściówka do Studia Sante w Warszawie!

 

Co zrobić, żeby wygrać?


Zadanie konkursowe polega na umieszczeniu na Instagramie zdjęcia podczas ćwiczeń z produktem Go On! Sante i napisaniu co Cię najbardziej wtedy motywuje. Dodaj hashtagi #GoOn #Sante #goonzawszedoprzodu #SHAPE

 

Nie zapomnij też zaobserwować i zalajkować na Instagramie oraz Facebooku profilu Sante i Studio Sante. Pamiętaj, że do konkursu możesz zgłosić tylko jedno zdjęcie. 

 

Studio Sante to:

 

  • basen z Wodą Ożywioną Sante
  • ganbanyoku
  • goldarium grota Solna
  • jacuzzi z solą himalajską i magnazem
  • jacuzzi krzemowe
  • sauna fińska
  • łaźnia parowa
  • BIOsauna
  • kolagenowa terapia światłem
  • słoneczna łąka
  • strefa schładzania

 

 

 

Konkurs realizowany jest w terminie od 20.10 do 6.11.2017 roku do godz. 9:00. Zwycięskie zdjęcia wybierze redakcja magazynu SHAPE. 

 

 

Masła orzechowe GO ON! w 100% składają się z orzechów arachidowych lub z migdałów (masło orzechowe migdałowe) i nie mają dodatku cukru i soli – w produkcie znajdują się jedynie węglowodany i sól naturalnie występująca w orzechach ziemnych. Zawierają bardzo dużą ilość białka roślinnego, są także źródłem kwasów nienasyconych oraz potasu, magnezu i żelaza - składników, na które zapotrzebowanie rośnie podczas wysokiej aktywności fizycznej. Co ważne, masła orzechowe GO ON! mają w składzie tłuszczy utwardzonych co wpływa na ich konsystencję, która jest bardziej płynna od innych podobnych produktów, dostępnych na rynku.

 

Z kolei batony GO ON!, dzięki zmianom w składzie, zyskały nie tylko dodatkowe walory odżywcze, ekologiczne, lecz także smakowe - coś czego często brakuje przekąskom białkowym! Nowe batony GO ON! zawierają m.in. 20% białka serwatkowego WPC 80, naturalny prebiotyk inulinę, syrop glukozowy bez dodatku fruktozy. Dzięki tym zmianom, baton GO ON to natychmiastowy i pyszny zastrzyk energii.

 

 

Syrop glukozowy wolny od fruktozy

 

Baton GO ON! zawiera syrop glukozowy całkowicie wolny od fruktozy, podczas gdy standardem rynkowym są syropy glukozowe, które mają w składzie 3-5% fruktozy. Syrop glukozowy jest aktualnie najlepszym środkiem słodzącym, ponieważ dostarcza szybko metabolizowanych węglowodanów. Glukoza natychmiast dostarcza sportowcom niezbędnej energii i jest niezbędna zarówno do pracy mózgu, jak i mięśni. Dr Kathleen Page wykazała w badaniach, że glukoza – w przeciwieństwie do fruktozy – nie zwiększa uczucia łaknienia i zapewnia na dłużej poczucie sytości. Spożywanie produktów zawierających syrop wysokofruktozowy nasila syntezę tłuszczu w wątrobie, sprzyjając stłuszczeniu wątroby. Glukoza nie wykazuje takiego działania i dlatego firma Sante świadomie stosuje w batonach GO ON! wyłącznie syrop glukozowy.

 

Białko serwatkowe WPC 80

 

Białko serwatkowe WPC 80 to pełnowartościowe białko najwyższej jakości, odznaczające się znakomitą przyswajalnością. W nowej recepturze batonów GO ON! stanowi 20% składu. Białko WPC 80 ma wysoką wartość biologiczną i unikatowy profil aminokwasowy. Zawiera cystynę i metioninę, wspólnie przyczyniające się do wytworzenia glutationu, najważniejszego naturalnego antyoksydantu, detoksykantu i stymulatora odporności. Właściwości glutationu opisał dr Luc Antoine Montagnier, uhonorowany w 2008 r. Nagrodą Nobla.

 

Jak powszechnie wiadomo, białko przyczynia się do rozwoju masy mięśniowej i pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. W batonach GO ON! zapewniono odpowiednie proporcje pomiędzy węglowodanami i białkiem, co jest szczególnie ważne dla osób aktywnych fizycznie.

 

 

Inulina - prebiotyk dbający o układ pokarmowy

 

Baton GO ON! odznacza się wysoką zawartością błonnika i zawiera zwiększony dodatek inuliny (powyżej 5%). Inulina to naturalny i bardzo istotny prebiotyk, stymulujący rozwój mikroflory jelit (np. bakterii Lactobaccillus czy Bifidobacterium. Prawidłowa flora jelitowa wpływa nie tylko na dobre trawienie, lecz także na odporność organizmu, gdyż to właśnie w jelitach znajduje się 70-80% tkanki limfoidalnej, produkującej limfocyty, czyli komórki odpowiedzialne za naszą odporność na choroby i infekcje. Wzbogacenie batona GO ON! w inulinę powoduje jednocześnie wzrost całkowitej zawartości błonnika w produkcie.

 

Tłuszcz palmowy nieutwardzony z certyfikatem RSPO

 

Batony proteinowe GO ON! zawierają najwyższej jakości tłuszcz palmowy nieutwardzony, tzn. nie zawierający tłuszczów trans, które szkodzą organizmowi. Ponadto zastosowany tłuszcz palmowy ma certyfikat RSPO (ang. Roundtable on Sustainable Palm Oil / pol. Stowarzyszenie Na Rzecz Zrównoważonego Przetwórstwa Oleju Palmowego), który gwarantuje, że podczas produkcji oleju nie spowodowano szkód w środowisku naturalnym. RSPO to organizacja skupiająca plantatorów, producentów, sprzedawców i wytwórców, i zarazem nazwa systemu certyfikacji, który obejmuje cały proces produkcji oleju palmowego (od prowadzenia plantacji olejowca gwinejskiego, poprzez zbiór, selekcję owoców i ich przetwarzanie, a kończąc na wykorzystywaniu oleju). Certyfikat RSPO dostają wyłącznie takie uprawy, które nie niszczą środowiska, a ich właściciele wspierają ochronę lasów tropikalnych, zagrożonych gatunków flory i fauny, zasobów wodnych i miejscową ludność. Olej z certyfikatem RSPO jest wolny od GMO, czyli nie jest produkowany z roślin modyfikowanych genetycznie.

 

Baton proteinowy GO ON!

 

Baton proteinowy GO ON! to smaczny baton idealny dla osób aktywnych fizycznie i sportowców. Ma w składzie 20% białka serwatkowego WPC 80 – to pełnowartościowe białko o wysokiej przyswajalności. Zawiera dodatek inuliny, która jest naturalnym prebiotykiem. Dostarcza błonnika, węglowodanów oraz białka w odpowiednich proporcjach. Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej.

 

Regulamin konkursu dostępny na www.shape.pl


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię