22 sierpnia 2017

Czekoladki bakaliowe bez pieczenia [PRZEPIS]

Zdrowy deser na surowo

Wyglądają dekadencko i tak samo smakują. Czekoladki na bazie daktyli, rodzynek i orzechów przygotujesz bez pieczenia – wystarczy blender i zamrażarka. 

Czekoladki bakaliowe bez pieczenia

Porcje: 10, Czas: 20 min (+2 godz.)

Składniki
• szkl. namoczonych orzechów włoskich
• szkl. mielonego, odtłuszczonego lnu
• 2 szkl. nerkowców
• szkl. daktyli
• szkl. rodzynek
• 2 duże łyżki mąki karobowej (ew. odtłuszczonego kakao)
• 1/4 szkl. świeżego soku z ananasa
• 1/2 szkl. wody źródlanej

Składniki
1. Osącz orzechy włoskie, zmiksuj na okruchy i wymieszaj z mielonym lnem.
2. Osobno połącz nerkowce, kawałki daktyli rodzynki i zmiel pulsacyjnie, po czym dodaj karob, sok i wodę, a powstałą pastę połącz z okruchami orzechów. 
3. Wyłóż masą dno foremki do pieczenia, przykrytej pergaminem, wstaw do zamrażarki na min. 2 godz i potnij na 10 prostokątnych kawałków. Możesz polać je roztopioną gorzką czekoladą i udekorować kawałkami orzechów włoskich. Przechowuj deser w zamrażarce.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię