14 lipca 2017

Jajka ze szpinkiem i pomidorem [PRZEPIS]

Wystarczy żaroodporne naczynie i piekarnik!

Przepis jest łatwy i szybki. Takie zdrowe danie jest doskonałe dla wszystkich osób dbających o linię. 

Składniki:

  • 100 g szpinaku 
  • 400 g poćwiartowanych pomidorów
  • 1 łyżka płatków chilli
  • 4 całe jajka

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Umyj szpinak i zalej go w sitku wrzątkiem. Odciśnij wodę i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wymieszaj płatki chilli z pomidorami i dodaj do nich swoje ulubione przyprawy. Przełóż mieszankę na szpinak. Mniej więcej na środku dania zrób 4 dziurki, do których wbij jajka. Piecz przez 15 minut. Zapiekankę możesz podać np. z chlebem z ziaren i oliwą. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię