3 lipca 2017

Kokosowo-migdałowo-owsiane kwadraty [PRZEPIS]

Potrzebujesz tylko 20 minut!

10 minut pieczenia i kolejne kilka na przygotowanie. Są pyszne! Z przepisu wychodzi średniej wielkości blacha. 

Składniki: 

  • szklanka namoczonych daktyli bez pestek 
  • szklanka płatków owsianych górskich 
  • pół szklanki wiórków kokosowych 
  • szklanka nerkowców 
  • pół szklanki nasion chia
  • szklanka masła migdałowego 
  • 3 łyżki miodu 
  • 5 łyżek oleju kokosowego 
  • 1 łyżeczka ekstraktu wanilii 
  • 2 szczypty cynamonu 
  • + opcjonalnie surowe kakao 

Przygotowanie 

Nastaw piekarnik na 180 stopni. Najpierw w wysokim naczyniu wymieszaj płatki owsiane, nerkowce, wiórki, nasiona chia i daktyle. Możesz wszystko zblendować na wolnych obrotach. W garnku rozpuść masło migdałowe, miód, olej kokosowy, wanilię i cynamon. Dla smaku możesz dodać również 3 łyżki surowego kakao. Wyłóż na blachę papier lub popsikaj sprejem. Przełóż masę z daktylami i wyłóż nim spód. Zalej go masą z rondelka. Piecz 10 minut. Gotowy, ostudzony deser pokrój w równe kwadraty. 

Smacznego! 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię