11 kwietnia 2017

Szpinakowy dip w stylu fit [PRZEPIS]

Lekki i puszysty, idealny na wiosenne przyjęcia!

W normalnym dipie znajdziesz śmietanę i tłusty serek. Jak go jednak odchudzić i delektować się pysznym smakiem bez wyrzutów sumienia? Zobacz nasz przepis!

Składniki: 

  • paczka świeżego szpinaku 
  • 1 kubeczek jogurtu koziego lub sojowego 
  • 1/4 szklanki jogurtu greckiego 
  • szklanka ugotowanych i posiekanych serc karczochów (mogą być z puszki)
  • pół szklanki startego parmezanu lub koziego sera 
  • ząbek czosnku 
  • szczypta soli morskiej 
  • szczypta pieprzu 
  • sok z połowy cytryny

Przygotowanie

Do dużego naczynia wrzuć szpinak i karczochy. Zblenduj na wysokich obrotach. Dodaj jogurty, czosnek i przyprawy. Ponownie zmiksuj, ale na niższych obrotach. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj ser. Wymieszaj. 

Podawaj np. z domowymi chrupkami [PRZEPIS TUTAJ]

ZOBACZ Wegańskie ciasto marchewkowe [PRZEPIS]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię