9 kwietnia 2017

Zdrowa pasta jajeczna [PRZEPIS]

Idealna na Wielkanoc!

Święta nie muszą być tłuste, ciężkie i na pewno podczas nich nie powinieneś rezygnować ze swoich zdrowych przyzwyczajeń. Wystarczy zamienić parę składników z popularnych przepisów, żeby dania nadal były fit! Pasta jajeczna idealnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek i mięs, czy jako smaczny dip.

Składniki: 

  • 3 ugotowane na twardo całe jajka 
  • 2 białka ugotowanych na twardo jajek 
  • 1 dojrzałe awokado 
  • ząbek czosnku
  • 3 rzodkiewki
  • 2 łyżeczki musztardy 
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Ugotouj jajka. Widelcem rozgnieć awokado, dodaj całe jajka oraz białka. Dodaj posiekany czosnek, rzodkiewki i musztardę. Zblenduj wszystko na niskich obrotach. Dodaj przyprawy. Udekoruj szczypiorkiem. 

Smacznego!

ZOBACZ Mocno bakaliowy makowiec na biszkopcie [PRZEPIS NA WIELKANOC]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię