28 marca 2017

Wegańskie lody z dyni [PRZEPIS]

Bez dodatku cukru i glutenu!

Nie potrzebujesz słodzika za sprawą słodkiej dyni Hokkaido. Śmiało możesz zajadać się nimi nawet na diecie!

Składniki: 

  • 600 g miąższu upieczonej dyni Hokkaido  (piecz 30 minut w 200 stopniach) 
  • 500 g obranych gruszek 
  • 200 g daktyli bez pestek 
  • 3 szklanki mleka kokosowego 
  • 2 łyżeczki imbiru 
  • 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • sok z 1 limonki 
  • 1/2 łyżeczki kardamonu 

Przygotowanie 

W małym rondlu zagotuj gruszki. Dodaj trochę wody i zostaw, aż zmiękną. Dodaj do nich daktyle oraz imbir i odstaw, aż ostygną. W osobnym naczyniu zblenduj upieczoną dynię, dodaj gruszki z daktylami, sok z limonki oraz mleko kokosowe. Ubij na gładką, kremową masę. Dodaj cynamon i kardamon. Blenduj aż masa będzie puszysta. Wstaw do zamrażarki na ok. 3 godziny. 

Podawaj np. z pysznym wegańskim serniczkiem - PRZEPIS

Smacznego! 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię