28 marca 2017

Surowe wegańskie cytrynowe serniczki [PRZEPIS]

Bez pieczenia i tylko 8 składników!

Doskonałe dla osób będących na diecie. Wystarczy parę składników i dobre chęci! 

Składniki na spód:

  • 2 szklanki namoczonych wcześniej daktyli 
  • 2 szklanki niesolonych nerkowców
  • szczypta soli morskiej 

Składniki na kremową masę:

  • 2 szklanki zalanych wrzątkiem i odstanych przez noc nerkowców (powinny być miękkie) 
  • 1 szklanka mleczka kokosowego 
  • 2 łyżki oleju kokosowego 
  • 2 łyżki miodu 
  • sok z 1 cytryny 
  • szczypta soli morskiej 

Przygotowanie 

Składniki na spód wrzuć do naczynia i zblenduj na wysokich obrotach. Powstałą masą wyłóż spód naczynia o średnicy 20 cm. W osobnej misce przygotuj masę na krem. Najpierw zmiksuj wszystkie składniki oprócz oleju kokosowego. Dodaj olej i ponownie zblenduj. Wyłóż kremem spód i wstaw na ok. 1-2 godziny do zamrażarki. Po wyjęciu posyp wiórkami kokosowymi, kawałkami daktyli oraz skórką z cytryny. Pokrój na małe kawałki. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię