16 marca 2017

Gofry żytnio-owsiane z dodatkiem mango [PRZEPIS]

Składniki:

- 50g mąki razowej żytniej
- 20g mąki owsianej
- jajko
- szczypta soli
- łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego (nierafinowany)
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka stewii lub innego słodzika
- 70g przecieru z mango

Sposób przygotowania:

Przygotowanie naszych gofrów rozpoczynamy od utarcia żółta jaja ze stewią. W drugim naczyniu do oddzielonego białka dodajemy szczyptę soli i ubijamy wszystko na sztywną pianę. Kolejnym krokiem będzie połączenie wszystkich składników i dokładne ich wymieszanie. Uzyskaną masę przelewamy do gofrownicy i pieczemy przez około 5 minut. Gotowe gofry możecie udekorować świeżymi owocami lub naturalnym dżemem bez dodatku z cukru.


Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię