7 marca 2017

Cytrynowy mini serniczek [PRZEPIS]

Tylko 4 składniki!

Ten pyszny, niskokaloryczny, bezglutenowy deser bez cukru rozpływa się w ustach!

Składniki na spód: 

  • pół szklanki bezglutenowych płatków owsianych
  • łyżka soku z cytryny 
  • łyżka miodu 

Składniki na masę: 

  • 1,5 kubeczka jogurtu sojowego lub greckiego 
  • 1 łyżka miodu
  • sok z połowy wyciśniętej cytryny

Przygotowanie

Zmiel benderem płatki owsiane w pył. Dodaj do powstałej mąki miód oraz sok z cytryny. Weź dowolne naczynie i wyłóż tą masą spód. Mocno dociśnij. W osobnej misce wymieszaj jogurt, sok z cytryny i miód. Dokładnie połącz składniki. Nałóż krem na spód z płatków i odstaw na godzinę do lodówki. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię