3 marca 2017

Piernikowe muffiny z kremem kokosowym [PRZEPIS]

Składniki (8 sztuk):
 

  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
  • 1/3 szklanki mleka/mleka migdałowego
  • 0,5 szklanki płynnego miodu bez cukru
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego
  • 2 łyżki przyprawy do piernika

 

Składniki kremu kokosowego:
 

  • Puszka mleka kokosowego (gęsta konsystencja) 
  • 2 łyżki cukru pudru (zmielonego ksylitolu)


Sposób wykonania:

Nagrzej swój piekarnik do 180ºC. Jajka dobrze zmieszaj z ksylitolem, a następnie dodaj mleko, miód oraz roztopiony olej kokosowy. W zupełnie innej misce połącz ze sobą mąkę owsianą, pełnoziarnistą oraz dodaj sól, proszek do pieczenia oraz przyprawę do piernika. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie połącz zawartość dwóch misek. Kolejnym krokiem będzie wymieszanie wszystkich składników oraz przeniesienie uzyskanej masy do naszych foremek.  Muffiny piecz przez około 20 minut.

Przygotowanie kremu kokosowego jest bardzo proste. Ubij mikserem mleczko kokosowe. Podczas ubijania dodawaj cukier puder, który uzyskasz dzięki zmieleniu ksylitolu. Nałóż krem na muffiny.

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię