28 lutego 2017

Czekoladowe wegańskie kwadraciki [PRZEPIS]

Tylko 4 składniki!

1 sztuka ma 60 kcal. 

Składniki:

  • 1 1/2 szklanki nasion słonecznika
  • 2 szklanki daktyli bez pestek
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 szklanki gorzkiej wegańskiej czekolady 

Przygotowanie 

Wszystko oprócz czekolady zblenduj w naczyniu, aż do uzyskania gładkiej masy. Wyłóż na blachę i dociśnij do dna. Włóż ją na 20 mint do zamrażarki. W tym samym czasie podgrzej w rondelku czekoladę. Oblej nią pokrojone kwadraciki. Włóż deser na dodatkowe 20 minut do lodówki. Na wierzch posyp szczyptę soli morskiej.


Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię