28 lutego 2017

Fit batony morelowo-migdałowe [BEZ PIECZENIA]

Potrzebujesz 8 składników!

Idealna przekąska przed treningiem. Bez glutenu i pieczenia. 1 mini batonik to tylko 75 kcal! 

Składniki: 

  • szklanka migdałów
  • szklanka rodzynek
  • 3 łyżki nasion dyni 
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • 2 szczypty cynamonu
  • 10 pokrojonych w małe kawałki, suszonych moreli
  • pół szklanki płatków kokosowych

Przygotowanie

Migdały, rodzynki oraz cynamon zblenduj w naczyniu. Ze składników musi powstać gładka masa. Dodaj morele i blenduj dalej, później dorzuć płatki kokosowe, nasiona dyni i słonecznika. Wyłóż masę do małej blachy i mocno dociśnij do dna. Następnie włóż na 20 minut do zamrażarki. Pokrój deser nożem, tworząc małe batoniki. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię