24 lutego 2017

Fit burgery z cukinii [PRZEPIS]

Składniki:

–  2 duże cukinie,
– cebula,
–  2 bułki żytnia lub razowa,
–  4 jajka: dwa surowe i dwa ugotowane na twardo (z tych dodajemy same białka),
–  szczypta soli himalajskiej,
– 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,
- pomidor,
- sałata,
- ogórek,

Sposób przygotowania:

Przygotowanie naszych burgerów zaczynamy od ugotowania dwóch jajek na twardo. Następnie dokładnie myjemy i ścieramy na tarce nasze dwie cukinie. Kroimy cebulkę. Gdy już jajka ugotują się, oddzielamy żółtko od białka i tylko ugotowane, drobno pokrojone białko dodajemy do startej cukinii . Dodajemy szczyptę soli himalajskiej. Rozgrzewamy olej na patelni. Na gorącą patelnię wkładamy uformowane burgery z cukinii. Dokładnie smażymy je z obu stron, aż do momentu uzyskania złotego koloru. Usmażone kotlety umieść na ręczniku papierowym, który pochłonie tłuszcz. Ostatnim krokiem będzie ułożenie naszych burgerów na bułce i dodatnie świeżych warzyw.

Smacznego!

 


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię