21 lutego 2017

Ciasto kokosowo-fasolowe bez dodatku cukru [PRZEPIS]

Składniki: 

  • puszka białej fasoli (250g)
  • 80g wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40g oleju kokosowego nierafinowanego
  • 80g jogurtu naturalnego bez cukru
  • aromat waniliowy (kilka kropel)
  • 4 jajka
  • 60g erytrolu

 

Sposób przygotowania:

Wyjmij fasolę z puszki i dokładnie ją umyj. Kolejnym krokiem będzie umieszczenie wszystkich składników do miski. Następnie zblenduj wszystkie składki, czego efektem powinna być gładka masa, którą musisz przelać na blachę lub formę do pieczenia. Pamiętaj o wyłożeniu blachy papierem do pieczenia. Ciasto piecz przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Pamiętaj o kontrolowaniu stopnia wypieczenia ciasta. Smacznego!

ZOBACZ Fit muffiny bez grama cukru [PRZEPIS]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię