19 lutego 2017

Fit ciasteczka kokosowo-ryżowe [PRZEPIS]

Składniki:

  • 55g mąki ryżowej
  • 55g mąki kokosowej
  • 1 jajko
  • 50g oleju kokosowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 3 kostki gorzkiej czekolady
  • 6 łyżek erytrolu
  • szczypta cynamonu
  • 1 łyżka kakao

 

Sposób przygotowania:

Podgrzej olej kokosowy i dodaj do niego 6 łyżek erytrytolu. Wbij jajko i dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę ryżową i kakao. Następnie dodaj mąkę kokosową i wszystko dokładnie wymieszaj. Na końcu dodaj cynamon, pokrojone kawałki czekolady i proszek do pieczenia. Uformuj ciasteczka (okrągły kształt) i połóż je na blaszce, która powinna być wyłożona papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz przez 20 minut w 180 stopniach. 

ZOBACZ Fit muffiny bez grama cukru [PRZEPIS]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię