8 lutego 2017

Koktajl z truskawek z otrębami [PRZEPIS]

Podejmij smoothie challenge!

Tags: owoce błonnik
Truskawki należą do najmniej kalorycznych owoców – są więc doskonałym składnikiem lekkich koktajli. W połączeniu z innymi składnikami bogatymi w błonnik zapewnia lepsze trawienie i pomaga pozbywać się toksyn z organizmu.

Nie wszystkie owoce mają dużo cukru – te jagodowe, czyli m.in. truskawki, należą do chlubnych wyjątków. Obfitują przy tym w witaminę C i mają niski indeks glikemiczny. Spokojnie możesz więc łączyć je z pożywnym bananem i dodatkami zbożowymi. W sezonie korzystaj ze świeżych, poza nim zawsze znajdziesz w sklepie mrożone. W towarzystwie owsa, siemienia lnianego i otrąb sprawią, że zapomnisz o głodzie i apetycie na słodycze.


Koktajl z truskawkami, płatkami owsianymi i otrębami

Przepis: Agata Ziemnicka-Łaska dla Philips
Porcje: 2

Składniki
• 2 szkl. mleka krowiego albo mleczka roślinnego
• 4 łyżeczki płatków owsianych
• 2 szkl. truskawek (mogą być rozmrożone)
• banan
• 2 łyżki otrąb pszennych
• 2 łyżeczki siemienia lnianego

Przygotowanie
Zmiksuj mleko z resztą składników.

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię