28 grudnia 2016

Wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym [PRZEPIS]

Te ciasteczka to idealna propozycja fit przekąski. Są źródłem zdrowych tłuszczów, błonnika i węglowodanów. Dadzą Wam niezbędną energię na cały dzień i uczucie sytości.

SKŁADNIKI:

  • 130g zmielonych płatków owsianych lub mąki owsianej
  • 100g masła orzechowego smooth
  • 30g miodu
  • 1/2 szklanki napoju sojowego bez dodatku cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Zmielone płatki owsiane lub mąkę owsianą wsyp do miski, a następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wszystko wymieszaj.  Gotowe ciasto wstaw do lodówki na 15 minut. Następnie wyjmij ciasto i uformuj ciasteczka i wyłóż je na blachę. Pamiętaj aby blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię