26 października 2016

Wegańskie Brownie [PRZEPIS]

Idealna propozycja na deser

Szukacie ciekawego pomysłu na wegańskie ciasto? Specjalnie dla Was przygotowaliśmy przepis na wegańskie brownie z dodatkiem świeżego szpinaku.

Składniki:

1 szklanka ekologicznej pełnoziarnistej mąki pszennej
1 szklanka mąki migdałowej lub zmielone migdały
1 szklanka brązowego cukru
szklanka odtłuszczonego kakao w proszku
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka soli
1 szklanka wody
1/2 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
1-2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego
4 szklanki liści szpinaku
1/2 szkl. posiekanej gorzkiej czekolady min. 60% kakao

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Do dużej miski wrzuć wszystkie suche składniki. Dodaj zmiksowany szpinak ivczekoladę, wymieszaj, wlej ciasto do foremki i piecz 25 min.


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię