24 października 2016

Ciasteczka ryżowe [PRZEPIS]

Przepis na fit przekąskę

Naczelna magazynu Shape zdradza przepis na fit ciasteczka ryżowe.

Składniki:

  • 400 g ryżu brązowego
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 3 łyżki stewii
  • 4 łyżki miodu
  • 2 jajka "0"
  • posiekane migdały, żurawina i daktyle (można dodać cokolwiek ;-))
  • płatki ryżowe

Ugotuj ryż i odczekaj kilka minut aż dobrze ostygnie. Dodaj do niego wszystkie wyżej wymienione składniki, dokładnie mieszając i formułując w małe placuszki, które następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasteczka wyjmij z piekarnika i odczekaj kilka minut. Idealnym dodatkiem do ciasteczek może być syrop klonowym.


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię