17 sierpnia 2017

Słodki ziemniak z bananem na śniadanie [PRZEPIS]

Zdziwisz się jakie to smaczne połączenie!

Jeżeli znudziły Ci się już owsianki, czy białkowe omlety, to niecodzienne połączenie na pewno Cię smakowicie zaskoczy! Bogate w kwasy omega-6 i omega-3 oraz węglowodany, białko i tłuszcze, wegańskie, bezglutenowe śniadanie doda energii na wiele godzin. 

1 porcja to 430 kcal. 

Składniki:

  • 1 duży batat
  • 1 banan
  • łyżka masła migdałowego lub orzechowego 
  • łyżeczka nasion konopi (siemienia konopnego) lub chia 

Przygotowanie 

Umyj batata i upiecz go w piekarniku w 180 stopniach (ok. 60 minut). Przkrój na pół i posmaruj obie strony wybranym masłem. Dodaj pokrojonego banana. Posyp nasionami.

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię