5 maja 2017

Czekoladowe babeczki z płatków owsianych [PRZEPIS]

Łatwe w przygotowaniu i smaczne!

Potrzebujesz około godziny wolnego czasu i zaledwie paru składników. Obiecujemy, że warto!

Składniki: 

  • pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 
  • 85 g mąki pełnoziarnistej
  • 40 g kakao
  • 60 g płatków owsianych 
  • pół łyżeczki kardamonu 
  • szczypta cynamonu
  • szczypta soli himalajskiej
  • 100 g musu z jabłek (możesz użyć także masła klarowango - mus z jabłek jest doskonałym zamiennikiem masła w wypiekach) 
  • 3-4 łyżki płynnego miodu 
  • 2 żółtka jajek 

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przygotuj foremki do babeczek. Spryskaj je sprejem do pieczenia i na spód wsyp posiekane orzechy. W misce wymieszaj mąkę, kakao, płatki owsiane, przyprawy i sól. W osobnej misce zblenduj miód, mus z jabłek oraz żółtka jajek. Dodaj do nich suche składniki i wszystko połącz. Przelej do foremek i piecz przez 15 minut. Krem możesz zrobić z ubicia mleczka kokosowego oraz kakao. 

Smacznego!


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię