10 kwietnia 2017

Sałatka warstwowa w słoiku [PRZEPIS]

Zdrowy lunch na wynos

Więcej energii, lepszy nastrój, ładniejsza cera – to zalety jedzenia zieleniny. Zadbaj o swój organizm, zwiększając jej dzienną ilość. Zabieraj ze sobą sałatkę w słoiku!

Sałatka warstwowa nie tylko ładnie wygłąda, ale też świetnie smakuje. Przygotujesz ją w zaledwie kilka minut, a na dodatek możesz w nieskończoność wymieniać jej składniki (np. zastąpić kaszę jaglaną komosą lub bulgurem, świeżego ogórka – kiszonym, brokuła – papryką, a natkę – np. koperkiem). A jeśli dodasz porcję produktu białkowego (np. kurczaka, tuńczyka, fety, tofu, hummusu lub cieciorki), masz komplety posiłek.

Wiosenna sałatka w słoiku

Przepis: Kühne
Porcje: 1, Czas: 5 min

Składniki
• 1/4 szkl. kostek świeżego ogórka
• 1/2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej
• 5 pomidorków koktajlowych w połówkach
• 5 różyczek brokułu, zblanszowanych
• 1/2 marchewki, startej
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• łyżka oliwy extra virgin, np. z bazylią
• 3 łyżki Dressingu Vinaigrette Kühne

Przygotowanie
1. Ułóż w słoiku warstwami kostki ogórka, kaszę, pomidory, osuszone brokuły i marchewkę.
2. Posyp sałatkę natką, skrop oliwą i dressingiem.
3. Zamknij słoik i zabierz ze sobą w termoizolacyjnej torebce, najlepiej z wkładem chłodzącym. 

PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię