28 marca 2017

Bezglutenowy chlebek z bakalii [PRZEPIS]

Wegański wypiek, który możesz jeść zarówno na słodko i słono!

Jeden spory kawałek ma ok. 220 kcal. 

Składniki: 

  • 120 g świeżych daktyli bez pestek 
  • 150 g bezglutenowych płatków owsianych 
  • 80 g suszonych śliwek 
  • pół szklanki zaparzonej kawy 
  • 50 g suszonych wiśni 
  • 30 g chia
  • 40 g mielonego lnu 
  • 80 g mąki z orzechów włoskich lub dyni 
  • 50 g wiórków kokosowych 
  • 30 g rodzynek 

Przygotowanie 

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Daktyle, śliwki i kawę zblenduj na gładką masę. Dodaj do nich pozostałe składniki. Przełóż masę do keksownicy. Wstaw do piekarnika na ok. 30 minut. Piecz tak długo, aż chlebek się lekko zarumieni. 

Smacznego!

ZOBACZ Surowe wegańskie cytrynowe serniczki [PRZEPIS]


PODOBNE

Odniosłaś sukces
w pracy nad sylwetką? Podziel się nim z innymi! Przyślij nam swoją historię